Het Vliegende Paard

Een student is meer dan iemand die alleen bier drinkt. Of zo nu en dan de boeken erbij pakt. Je moet immers ooit afstuderen! Iedere dag het café in lijkt niet mogelijk. Maar hele dagen alleen op je kamer met je laptop, een stapel vieze borden en een hoofd vol werk dat gedaan moet worden, is ook geen optie. Er moet een prettige plek zijn, waar je kunt ontspannen, maar je niet schuldig voelt dat je niet als een bezetene aan je verslagen werkt. Wij zijn die plek!

Bij Het Vliegende Paard

kun je iedere dag terecht!

We hebben veel te bieden voor studenten. Uiteraard hebben we bier, shaken we cocktails en kun je koffieleuten aan bar. Bij Het Vliegende Paard kun je ook avondeten, genieten van live muziek en vergaderen.

Het Vliegende Paard

is de grootste studentenkamer van Zwolle.

Zit je ’s middags

vast met je studie, dan drink je er een kopje koffie en een tweede gratis. Mocht je een geniale inval krijgen, dan is er altijd gratis WiFi.

En als ’s avonds

boodschappen doen er niet meer in zit, eet je een lekkere, gezonde maaltijd bij het Paard vanaf € 5,-! Iedere dag is onze keuken van 17.00 uur tot 20.00 uur geopend.

En ’s nachts

organiseert Het Vliegende Paard toffe evenementen zoals live muziek avonden en culturele activiteiten of dans je op dinsdag op Voute Verzoekjes!

Geschiedenis

De algemene studentensociëteit Het Vliegende Paard is in 1995 opgericht op initiatief van alle studentenverenigingen van de Hogeschool Windesheim. Bij oprichting was Het Vliegende Paard bedoeld als onderkomen voor studenten van deze studentenverenigingen. De verenigingen richtten twee stichtingen op, stichting Hans en stichting Grietje. Stichting Hans, stichting Huis van Algemeen Nut voor Studenten (echt waar!) werd opgeheven in 2000 toen Dennis Kaatman uitbater werd van Het Vliegende Paard. Stichting Grietje, stichting Gezamenlijk Recreëren Integreren en Tevens Jaarlijks Exploiteren (ook echt waar!) bestaat nog steeds en heeft als doel: het beheren en exploiteren van een studentensociëteit te Zwolle voor aan de Christelijke Hogeschool Windesheim gevestigde studenten en overige studenten van het HBO te Zwolle.

Het Vliegende Paard tracht dit doel te bereiken door het organiseren van sociaal culturele en wetenschappelijke activiteiten en het verkopen van alcoholische dranken, niet-alcoholische dranken en andere consumpties.

Het bestuur van stichting bestaat uit ten minste drie personen die worden benoemd door het College van Bestuur van de stichting, Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim.

logo_cta

Kom jij ons team versterken?